Историята за опита на бягство на  е пълна с не един

...
Историята за опита на бягство на  е пълна с не един
Коментари Харесай

Една снимка в Instagram е издала къде може да се крие Ружа Игнатова

Историята за опита на бягство на  е цялостна с не един и два обрата, като всичко наподобява извънредно изпипано и добре проведено досега в който брат ѝ Константин не прави извънредно нелепа неточност.
След като слиза от полета си с  на 25 октомври 2017 година, Ружа пътува до Солун, Северна Гърция, където има част от тютюнева фабрика. След няколко дни, тя прави последното нещо, което някой чака в оня миг – връща се в родната си България.  
Според една от теориите, наранена в подкаста на BBC, за следствието на бягството ѝ, Христофорос Аманатидис - Таки, е оказал помощ за организирането на безвредно прекосяване с кола сред двете страни.
Германската полиция, която се появява в централата на  в София през януари 2018 година я убеждава, че България не е безвредното леговище, за което тя си мисли. През идващите няколко месеца Игнатова е била видяна неведнъж в : в първокласен търговски център, в ресторант и на частна яхта. Източници на Daily Mail споделят, че по това време Игнатова, която има позволение за престой, живеела напълно необезпокоявано в Дубай.  
В оня миг тя е уверена, че даже германците или американците да знаят къде се намира, възможностите за екстрадиция са на практика нулеви.

Въпреки това голям брой сигнали в оня миг демонстрират, че Ружа е в Гърция, България, Дубаи и даже Хонконг.

Една безобидна фотография в Instagram от началото на 2018 година на нейния брат Константин Игнатов предполага, че тя се крие в скрито имение в Дубай. Странното тук е, че Константин се снима пред няколко високи здания и по-късно отбелязва като локация на фотографията си „ България “.

 
 
Разследващите публицисти на BBC, които в никакъв случай не са били в България се усъмняват, че сходен аспект може да съществува в балканска страна. Те стартират да търсят мястото с помощта на Google Maps и Гугъл Images. Анализът на селфито на Константин в обществените медии сподели, че то е направено в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс в Дубай.
Този жокер демонстрира на търсачите на Ружа и удостоверява слуха, че Игнатова има първокласен дом в града в частен комплекс, подсилен от документи за благосъстоятелност, които са изтекли в Dark Web. По-късно в съда, брат ѝ също загатва „ имение в Дубай “, което коства към 10 млн. евро.
Като в допълнение потвърждение ФБР по-късно открива документ на преносимия компютър му, подписан от Игнатова почти по същото време, когато е направена фотографията, седмици откакто тя към този момент се води изчезнала.
  Снимка: btvnovinite.bg
За финален път Игнатова е забелязана през 2017 година, откакто дойде тайно с полета на Ryanair в 7 сутринта от София за Атина.

„ Ако беше във Англия, щяхме да следим парцела, да следим идванията и излизанията и най-после просто да почукаме на вратата. Но не можете да се появите в Дубай с микрофон и хора на прага. Обединените арабски емирства са на 131-во място в света по независимост на печата и публицисти, които познават района, ни споделиха умно, само че твърдо, да не отиваме “, споделят проверяващите случая публицисти в отдадения на търсенето ѝ подкаст.
Снимка: btvnovinite.bg
Онова, от което се опасяват е, че е доста допустимо Ружа да е в сделка с управляващите, а полицията  може да открие скалъпено обвиняване, с цел да ги арестува, преди да са минали границата.

Дубай е бил значим финансов маршрут за доктор Ружа, като съгласно доктор Джонатан Леви, юристът, който първи разгласява файловете за Дубай онлайн от там са минавали стотици милиони долари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР